Inregistrare

Campionatul National De Aquabike

La Campionatul National de AquaBike se vor desemna Campionii Naţionali la AquaBike pentru următoarele categorii (masculin şi feminin):

  • cadeţi 14–16 ani
  • juniori: 17–19 ani
  • seniori open
  • amatori (Age Group): 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani

Concursul se va organiza conform Regulamentul competiţional ITU şi Regulamentului de organizare a competiţiilor de triatlon al FRTRI. Organizator al evenimentului Campionatul National de AquaBike este Clubul Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea.

La competiție vor asista și delegat tehnic din partea FRTRI, asistent delegat tehnic si
arbitru principal de concurs. Potrivit Regulamentului FRTRI, fiecare concurent trebuie să posede licenţă FRTRI. Licenţa poate fi emisă pentru un an (şi poate fi obţinută prin completarea anexei 7, şi achitarea sumei de 50 lei), sau pentru o zi (costul acesteia este de 10 lei şi îi conferă concurentului dreptul de a participa la concursul la care s-a înscris).

CATEGORII DE VARSTA SI DISTANTE la Campionatul National de AquaBike

Probe individuale

Cadeţi (14 – 16 ani) – 400 m înot + 10 km ciclism
Juniori (17 – 19 ani) – 750 m înot + 20 km ciclism

Seniori Open, Age Group: 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, +60 ani

  • Sprint – 750 m înot + 20 km ciclism (vârsta minimă 16 ani)
  • Olimpic -1500 m înot + 40 km ciclism (vârsta minimă 18 ani)

Probe de echipă

O echipă poate fi formată din 2 persoane. Predarea ştafetei se va realiza prin transferarea cipului electronic de cronometrare de la un coechipier la celălalt.

O persoană care participă la una din probele individuale poate fi şi parte dintr-o ştafetă (la înot). Astfel, timpul parcurs în proba de înot va fi contorizat şi ştafetei din care face parte.

Ștafetă olimpică   – 1500 m înot + 40 km ciclism (vârsta minimă 18 ani)

  • Fete
  • Băieți
  • Mixtă

Ștafetă sprint  – 750 m înot + 20 km ciclism (vârsta minimă 16 ani)

  • Fete
  • Băieți
  • Mixtă

Ștafeta în familie (copil 13 -17 ani + părinte) – 400 m înot + 10 km ciclism

INSCRIERI la Campionatul National de AquaBike

Înscrierile se fac pe site-ul www.aquavitadelta.ro

Plata taxei de înscriere se face prin transfer bancar în contul asociației Club Sportiv Aqua Vita Delta Tulcea, RO74CECETL0130RON0472281 (str. 14 Noiembrie, nr. 6, bl. S3, sc. B, et. 4, ap. 17, loc. Tulcea, jud. Tulcea, CUI 33231303).

În conformitate cu Regulamentul FRTRI, organizatorul acordă gratuitate la înscrierea sportivilor care fac parte din Lotul Naţional de Triatlon – elite, juniori, cadeţi.

IMPORTANT: Inscrierile sunt validate doar in momentul platii. Inscrierile care nu sunt validate in decurs de 5 zile de la inscriere, vor fi revocate. Înscrierile online se închid pe data de 2 iunie 2017 ora 24.00

Individual

  • 70 lei* / persoană / daca plata se face pana la 30 Aprilie 2017 (* taxa de licenţă nu este inclusă)
  • 100 lei* / persoană / daca plata se face dupa 30 Aprilie 2017 (* taxa de licenţă nu este inclusă)

Ştafetă

  • 100 lei* daca plata se face pana la 30 Aprilie 2017 (* taxa de licenţă NU se percepe)
  • 130 lei* daca plata se face dupa 30 Aprilie 2017 (* taxa de licenţă NU se percepe)

* taxa de licenţă – Potrivit Regulamentului FRTRI, fiecare concurent trebuie să posede licenţă FRTRI. Aceasta poate fi obţinută prin completarea anexei 7, pentru un an de zile, iar contravaloarea este de 50 lei. Afla mai multe despre licenţiere aici. Cei care nu doresc licenţa valabilă un an pot opta pentru licenţa de o zi. Costul acesteia este de 10 lei şi îi conferă concurentului dreptul de a participa la concursul la care s-a înscris.

Taxa de licenţă va putea fi achitată la faţa locului, în pre-ziua concursului şi în dimineaţa concursului, după înscrierea în prealabil pe site, folosind formularele de mai jos. Licenţa pentru sportivii amatori este necesară numai pentru concurenţii de la probele individuale, cei care participă la ştafetă nu au nevoie de această licenţă. Pentru încadrarea într-o anumită categorie de vârstă, va fi luată în considerare vârsta pe care participantul a împlinit-o sau o va împlini în anul 2017. De exemplu, un sportiv născut în anul 2000 va intra în competiţie ca având 17 ani, indiferent dacă este născut în ianuarie sau decembrie.

Declaraţia pe propria răspundere la Campionatul National de AquaBike

Pentru a putea participa la eveniment, toţi concurenţii trebuie să-şi însuşească fără echivoc și sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament prin semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere, prin care confirmă atât aptitudinea fizică de a lua parte la competiţie cât şi asumarea întregii responsabilităţi (pentru securitatea şi siguranţa lor, pentru accidentarea terţilor şi/sau deteriorarea echipamentului etc), exonerând Organizatorul de orice răspundere.

Organizatorul nu îşi asumă nicio obligaţie sau responsabilitate în cazul in care un concurent se răneşte, se accidentează sau ar avea de suferit în orice alt mod ca urmare a înscrierii şi/sau participării la acest concurs.
În zona de Înscrieri, odată cu ridicarea kiturilor de participare, toţi concurenţii vor completa, semna şi depune această declaraţie pe propria răspundere.

Pentru facilitarea completării declaraţiilor, în vederea evitării situaţiilor de descalificare, organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor, pe site-ul competiţiei, declaraţia pe proprie răspundere care trebuie completată şi semnată de către fiecare participant în parte şi depusă la ridicarea pachetului de start.
Pentru minorii între 14 şi 18 ani, declaraţia trebuie să fie semnată atât de participant, cât şi de unul dintre părinţi/tutori.
ATENŢIE: nedepunerea declaraţiei pe propria răspundere conduce automat la descalificare. Taxa de înscriere nu se restituie.

ECHIPAMENT la Campionatul National de AquaBike

Proba de înot:

În timpul probei de înot este obligatorie purtarea căştii de înot proprie. În timpul acestei probe participanţii se vor identifica prin numărul de concurs scris pe umărul stâng sau pe cască.
Se va înota prin exteriorul spaţiului marcat de organizatori prin balize.

Nu este permis înotul cu alte echipamente ajutătoare, cu excepţia costumului de neopren, a căştii şi a ochelarilor de înot.

În caz de crampe musculare sau orice alt inconvenient concurentul poate să ceară de la una din barcile care supraveghează proba, sa fie dus la mal.

Dacă apa are sub 18 grade C – costumul de neopren este obligatoriu (de obicei în luna iunie apa are cca 20-22 grade C). Dacă apa are peste 24 grade C – costumul de neopren NU este permis. Organizatorii vor anunţa temperatura apei înainte de concurs.

Proba de ciclism:

Campionatul National de AquaBike va fi o competitie Draft – legal deci mersul în pluton (în plasă). VA FI ADMIS in afara competitiei destinate cadetilor.

Sunt obligatorii toate reglementările din Regulamentul Competiţional ITU legate de competitiile draft si competitii de amatori in afara celor descrise mai jos, reglementarile puteti sa le vedeti aici.

La categoria cadeti este permisă folosirea bicicletelor de şosea, MTB, ciclocross sau orice alt tip de bicicletă cu propulsie umană, în afară de bicicletele de contratimp,

La categoriile open, juniori, stafeta si age group este permisa numai folosirea bicicletelor de sosea standard (deci fara biciclete de contratimp, fara schimbatoare si frane pe aerobare si roti pline – numărul minim de spiţe fiind de 12 spiţe/roată. Folosirea aerobarelor tradiţionale va fi permisă

Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie la toate categoriile din Campionatul National de AquaBike. Ea trebuie pusă şi legată înainte de părăsirea zonei de tranziţie. Abaterile vor fi penalizate.

Mersul în pluton (în plasă)  este admis. Nu este admis mersul la pluton intre categorii masculin si feminin.
Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil este obligatorie.
Sunt obligatorii toate reglementările din Regulamentul Competiţional ITU.

Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil, etc.

Organizatorii nu sunt responsabili pentru defecţiunile care pot apărea la bicicletele concurenţilor.

În cazul unei defecţiuni, concurentul îşi poate repara singur bicicleta sau cu ajutorul unui alt concurent.

Concurenţii nu au voie să primească ajutor din exterior.

Pentru a evita accidentările, recomandăm ca depăşirile să se facă numai pe partea stânga.

Concursul va fi cronometrat cu sistem electronic – pierderea chipului sau nefolosirea lui în timpul concursului atrage descalificarea concurentului.

Zona de tranziţie

  • Zona de tranziţie 1, va fi amenajată în zona startului, zonă prin care se va efectua și ieșirea din apă după proba de înot. Aici concurenții  îşi vor lăsa echipamentul necesar pentru proba de ciclism.
  • Zona de tranziție 2 va fi amenajată cu 50 m înainte de finish, acesta executându-se în alergare.

În zonele de tranziţie accesul este permis doar concurenţilor și se face pe baza numerelor de concurs.

Fiecare concurent îşi va aşeza echipamentul în spaţiul marcat cu numărul său de concurs. În zonele de tranziţie, concurenţii îşi vor schimba echipamentele fără a deranja echipamentele altor concurenţi.

Bicicleta va fi lăsată pe rastelul de biciclete, iar celelalte echipamente vor fi aşezate lângă bicicletă, fără a ieşi în spaţiul de trafic al zonei de tranziţie şi fără a trece în spaţiul destinat altui concurent.

Nu este permis ajutorul din exterior pentru nici una din operaţiile făcute în zonele de tranziţie. Accesul susţinătorilor în zonele de tranziţie este strict interzis şi poate atrage penalizarea, și în cazuri mai grave – descalificarea respectivului concurent.

Concurenţii se vor urca pe biciclete după ieşirea din zona de tranziţie, în locul indicat de către organizatori.

Încălcarea oricărei reguli enunţate pentru zona de tranziţie va fi penalizată cu 120 de secunde de aşteptare la ieşirea din zona de transfer (penalty box).

 

TRASEU Campionatul National de AquaBike

Marcaje:
Traseele vor fi marcate corespunzător pe toată distanţa fiecărei probe. Respectarea traseului se face in proportie de 100%. Este obligatorie trecerea pe la toate punctele de control. Orice ieşire din traseu sau ratarea unui check-point va atrage descalificarea. Dacă un comisar de cursă va observa o tentativă de ”tăiere” a traseului, concurentul, respectiv echipa, vor fi descalificaţi.

Descalificarea unui membru al unei ştafete implică descalificarea echipei de ştafetă.

Zona de penalizare / Penalty Box:

În zona tranziției, conform hărții oficiale, va fi amplasată o zonă de penalizare pentru servirea penalizărilor de timp acordate de oficialii tehnici pe traseul de înot, zona de tranziție sau traseul de ciclism. În această zonă vor fi afișate vizibil, pe un panou, numerele concurenților ce trebuie să servească penalizări de timp. Este obligația participantului să verifice acest panou pentru a afla dacă are de servit o penalizare de timp.

Arbitri:

Echipa de oficiali tehnici și comisari de cursă (arbitri de traseu), formată din minim 10 persoane, selectate de către Delegatul Tehnic al Federaţiei Române de Triatlon va acoperi întreaga zonă de desfășurare a probelor și va supraveghea respectarea traseului și a prezentului regulament de către concurenţi.

Conduită:
Concurentul trebuie să respecte regulile de circulaţie şi de conduită civică pe toată durata traseului.
Concurenţii trebuie să se comporte în mod responsabil şi civilizat faţă de ceilalţi concurenţi, atât în timpul cursei cât şi afara ei.

De asemenea, trebuie să anunţe organizatorii cu privire la orice situaţie care ar putea să afecteze sănătatea sau integritatea vreunui participant.

Participanţii sunt obligaţi să respecte mediu înconjurător. Concurentii care vor arunca deşeuri în alte locuri decât cele special amenajate vor fi descalificaţi.

Puncte de alimentare:

În timpul cursei, pe traseu, vor exista puncte de revitalizare/rehidratare unde concurenţii se vor putea alimenta cu apa plată și băutura izotonică.

Asistență medicală:

Pe timpul desfăşurării competiţiei, concurenţii vor beneficia de asistenţa unei ambulanţe localizată în zona de Start precum și de un cort medical în zona de finish.

Altele:
In ziua Competiţiei, între orele 07:00 – 15:00, accesul, intrarea, circulaţia şi ieşirea autovehiculelor în/din zona de start nu vor fi permise, cu excepţia ambulanţei.

Concurenții își vor putea parca mașinile în zona special destinată acestui scop.

Descalificările pot fi efectuate şi după încheierea concursului, în baza fotografiilor şi/sau sesizărilor primite de la participanţi.

Ordinea probelor este înot și, apoi, ciclism.

Toti concurenţii trebuie să participe la şedinţa tehnică, care va avea loc în ziua concursului, în zona de start, înaintea startului.

Timpul maxim pentru finalizarea concursului este de 3 ore de la startul competiţiei. Concurenţii care depăşesc limitele de timp vor fi avertizaţi de către comisarii de cursă şi vor trebui să se îndrepte imediat către zona de start/sosire.

Este bine ca fiecare concurent să aibă asupra lui un minim de echipament: mănuşi, bidon pentru apă, ochelari de protecţie, pompă de bicicletă, cameră de schimb, petice, lipici, trusă scule multifuncţională cu presă de lanţ, accesorii pentru protecţie solară, prosop, sac impermeabil etc.

Stabilirea rezultatelor și clasamentul Campionatul National de AquaBike

Individual
Clasamentul pentru fiecare categorie se face în ordinea în care, concurenții trec linia de sosire, individual (masculin, feminin) sau în echipă (masculin, feminin, mixt și în familie).

Se vor face două tipuri de clasament, potrivit opțiunii de înscriere a fiecărui concurent:

  • clasament pe vârste și grupe de vârstă: grupele vor fi după cum urmează: 14-16 (cadeții), 17-19 (juniorii), 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60+ ani (Age Groups). Clasamentul se face pe categoriile masculin şi feminin. Grupele 20-24 și 25-29, 30-34 şi 35-39, 40-44 şi 45-49, 50-54 şi 55-59 vor deveni 20-29, 30-39, 40-49 respectiv 50-59 dacă într-una din ele vor fi la finalul înscrierilor mai puţin de 5 concurenţi pentru o categorie (M/F).

Ştafetă
Clasamentul se face conform categoriilor feminin, masculin, mixt și în familie, indiferent de grupele de vârstă și open.

În cazul în care la finalul înscrierilor sunt mai puțin de 5 ștafete de un anumit tip (feminin, masculin, mixt și în familie) acestea vor conta doar în clasamentul ”ștafete open”.

 

 

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii iti acorzi acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close