Ministerul Tineretului şi Sportului a împărţit catre federatiile sportive un buget de aproximativ 100 de milioane de lei. Podiumul este ocupat de gimnastică, canotaj şi handbal. Cu medalii câştigate la Jocurile Olimpice, scrima, tenisul şi luptele au primit majorări semnificative.
Luna martie a venit cu veşti bune pentru federatiile sportive nationale. 60 din cele 74 de federaţii au îndeplinit condiţiile de finanţare şi au semnat contractele cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Forul condus de Marius Dunca a împărţit un buget în valoare de aproximativ 94 de milioane de lei, dintre care 66 de milioane de la bugetul de stat şi restul din venituri proprii. La începutul anului, MTS aprobase pentru 11 federaţii alte 6,44 milioane de lei de la bugetul de stat şi 84.000 de lei din venituri proprii, în regim de urgenţă şi în limita a 8,33% din suma alocată pentru federaţiilor sportive naţionale în anul 2016.
La fel ca şi în anii precedenţi, în urma aplicării criteriilor de finanţare pentru programul ”Promovarea sportului de performanţă” au rezultat patru grupe valorice. În prima grupă au intrat, aşa cum era firesc, sporturile olimpice la care România emite pretenţii la fiecare competiţie majoră de vară şi de iarnă.
Raportat la 2016, la vârf s-au produs câteva modificări însemnate printre federatiile sportive. De pe locul 4, gimnastica artistică a urcat direct pe prima poziţie în ierarhia anului, în timp ce atletismul a ieşit după mulţi ani de pe podium.
Articolul a fost realizat de revista Sport în România și poate fi citit integral accesând acest link.