Inregistrare

2×2 Race, Alergare la Inaltime

Doar o zi îi mai desparte pe împătimiții de alergare montană de unul dintre cele mai spectaculoase evenimente de acest fel din România. INOV8 2×2 Race 2016 adună la start un număr de 430 de concurenţi din nouă ţări care se vor confrunta pe o distanţă de 40 de kilometri, urmând să atingă cele mai înalte două vârfuri din ţară: Vârful Moldoveanu (2.544 m) şi Vărful Negoiu (2.535 m).

La categoria elită 2×2, concurenţii vor parcurge peste 40 de km şi vor atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară: Vf. Moldoveanu (2.544 m) şi Vf. Negoiu (2.535 m). Un astfel de traseu ar fi parcurs în condiţii normale în 2 zile. Recordul 2X2 Race este de 6 ore şi 57 de minute, obţinut anul trecut de braşoveanul Viorel Andrei Palici, înscris şi anul acesta în competiţie. În ceea ce privește categoria feminină, cel mai bun timp stabilit până acum este de 11h 55min 25 sec.

2×2 Race la peste 2000 de metri

INOV8 2×2 Race se desfășoară pe un traseu integral aflat peste limita de 2.000 de metri altitudine, fiind o cursă deosebit de tehnică și având cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume. \

În 20 august 2016 la ora 6:00 a.m. este programat startul de la Bâlea Lac, zona Heliport, în fața Cabanei Paltinu. Diferența de nivel pe care o vor avea de făcut concurenții înscriși în competiția 2×2 Race trece de 4.200 de metri, iar pe deasupra temerarii vor avea de înfruntat și capriciile vremii. Prognoza meteo arată șanse de ploaie, chiar dacă temperaturile nu se abat de la normalul perioadei, și dacă vremea se va dovedi neîndurătoare, există posibilitatea scurtării traseului programat inițial, care mai include pe lângă cele două vârfuri și Vârful Mircii, Podu Zmeilor și Izvorul Paltinu, cursa urmând să aibă ca punct de final Cabana Paltinu.

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii iti acorzi acceptul pentru utilizarea lor. Afla mai multe

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close