La mai bine de un deceniu de la sezonul eurofantastic în tricoul Rapidului, mingea se „lipește” încă de Mugurel Buga ca în vremurile bune. Golgheterul all-time al Rapidului în cupele europene (14 goluri) este vedetă în liga a III-a la AFC Harman.
Micuța comună de lângă Brașov era cunoscută mai degrabă pentru cetatea medievală fortificată (1240 prima atestare oficială a orașului). Acum lumea vine la Hărman („Muntele Mierii” în germană) mai mult să vadă jongleriile fostului „brazilian al Rapidului”. La aproape 40 ani, Mugurel Buga încă folosește ca armă letală „călcâiul său magic” cu care i-a îngenunchiat pe nemții de la Hamburg. „Ies, cu astea te naști!”, spune zâmbind fostul idol al Giuleștiului.
„Sper să mă ajute Dumnezeu să rămân sănătos și să mă bucur de fiecare clipă pe care o am în fotbal. Joc din pasiune pentru fotbal! Și vreau să mă las atunci când simt eu, nu când zic alții. Mi-aș dori să joc și în liga secundă pentru AFC Harman. Chiar dacă am plecat de la Brașov, le doresc totodată și celor de acolo să promoveze în liga I. Cred că zona aceasta are potențial să aibă mai multe echipe în primele eșaloane”, afirmă Mugurel Buga.
Fostul simbol al Brașovului, Ioan Naghi (18 sezoane în tricoul „stegarilor”) este director tehnic la AFC Harman. Tehnicianul are o relație specială cu Pele Buga, fiind chiar socrul său:”E ceva special să îl antrenez pe Mugurel Buga la finalul carierei, deoarece eu i-am îndrumat și primii pași în fotbal. A fost făcut pentru acest sport, are mult talent și se vede cu ochiul liber diferența uriașă între el și restul fotbaliștilor din Liga a III-a”.
Președintele clubului AFC Harman, Marius Stoichiță, a reușit să atragă la Hărman mai mulți jucători care au evoluat prin Liga 1 precum Claudiu Ionescu, Florin Stângă sau Rareș Forika. Cheia succesului: atmosfera de la club, condițiile de pregătire și seriozitatea la plata salariilor. „Ce s-a promis s-a dat, e important să nu minți jucătorul. Prin fotbal, Hărmanul a evoluat. Despre Cetate și echipă se vorbește acum la nivel național, iar comunitatea este încântată de asta. Nimeni nu credea inițial că vom avea aici foști jucători din echipa națională, dar azi ne batem cu echipe a unor orașe reședință de județ și e un lucru minunat”, afirmă președintele clubului, agent șef de poliție în Hărman.
„Fotbalul la Hărman se face în principal din plăcere. Principalul nostru scop este să îi facem fericiți pe oamenii care vin la stadion. Avem o galerie frumoasă, copii repetă toată săptămâna cântecele și coregrafia și asta creează o atmosferă frumoasă la club”, a dezvăluit căpitanul Radu Leonte.
Fost fundaș în liga I la Corona Brașov și Voința Sibiu, veteranul Rareș Forika (34 ani) explică de ce a ales să își încheie cariera la Hărman. „Avem o echipă inimoasă, un grup unit și sper să o ținem pe acest drum. Condițiile de pregătire și cele organizatorice sunt foarte ok pentru liga a III-a, deci există potențial și pentru liga secundă”.
AFC Harman se luptă astfel pentru promovare în liga secundă cu FK Csikszereda, echipa unde Robert Ilyeș este antrenor-jucător. După 22 etape, brașovenii sunt liderii seriei I cu 44 de puncte, cu 2 puncte mai mult decât ciucanii.