E greu să pilotezi cu viteză, e şi mai greu să derapezi în viteză. Dar un român a făcut-o bine de tot. Rareş Girda a luat argintul la cea mai puternică etapă de drift din centrul Europei.
80 de piloţi din 6 ţări au participat pe circuitul de la Mariapocs la cel mai mare eveniment de drift din centrul Europei. Etapa a contat atât pentru Campionatul Naţional al României, cât şi pentru cel al Ungariei.
Dintre toţi, s-a remarcat şi Rareş Girda, care a terminat calificările pe locul 19, dar a impresionat în duelurile din top 32 şi a eliminat alţi patru piloţi pentru a ajunge într-o finală pierdută la limită. Urmatoarea etapă din Ccampionatul Naţional de drift se va desfăşura în primul weekend din luna iunie.
”Această etapă face parte dintr-un mare proiect care se numește Central European Drift Championship. Trebuie să anunțăm că nu doar această etapă a fost comună cu campionatul ungar, la fel va fi și ultima din calendarul nostru, care va avea loc la București și va beneficia de o participare internațională masivă’‘, a anunțat Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community, imediat după finalul evenimentului de la Mariapocs.
Mii de spectatori romani in Ungaria
Peste 5.000 de spectatori au asistat duminică la battle-uri, dintre care o mare parte români veniți special din țară, aceștia reușind să creeze o atmosferă unică, fluturând zeci de steaguri tricolore pe tot parcursul evenimentului. ”Mi s-a părut incredibil. Faptul că vedeam în orice colț tricolorul, cred că mi-a dat o putere interioară să realizez această performanță unică”, a spus Rareș Girda.
În total, 28 de piloți români au fost prezenți la Mariapocs. Girda, la bordul unui Nissan Skyline, a terminat calificările pe locul 19, însă a impresionat în battle-uri, în Top 32, și a eliminat alți patru piloți pentru a ajunge în duelul final. Bătălia pentru titlul de campion a pierdut-o la scor-limită în fața polonezului Mateusz Fijal, unul dintre cel mai bine cotați piloți din Europa.
Următoarea etapă din Campionatul Național de Drift va avea loc pe 3-4 iunie. Din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca disciplină de sportivă și este parte din Federația Română de Automobilism Sportiv.